Υλικά για 4 άτομα
100γρ. ρόκα
100γρ. σπανάκι
80γρ. μυζήθρα ανάλατη
5 – 6 καρύδια χοντροκομμένα
3 -4 μανιτάρια Πλευρώτους ψημένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ντρέσσιγκ χρειαστήκαμε
3κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με τα καρύδια και τα μανιτάρια.
Αφού αλατοπιπερώνουμε τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το ντρέσινκ
Βάζουμε στο μπλέντερ λάδι, ξύδι , κάστανα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Τέλος ρίχνουμε στην σαλάτα την μίση μυζήθρα και το μισό ντρέσινκ και ανακατεβούμε ελαφρός
Στήνουμε την σαλάτα προσθέτοντας την υπόλοιπη μυζήθρα και το υπόλοιπο ντρέσινκ.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»