Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Σαλάτα Χειμωνιάτικη
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα
100γρ. ρόκα
100γρ. σπανάκι
80γρ. μυζήθρα ανάλατη
5 – 6 καρύδια χοντροκομμένα
3 -4 μανιτάρια Πλευρώτους ψημένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ντρέσσιγκ χρειαστήκαμε
3κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με τα καρύδια και τα μανιτάρια.  
Αφού αλατοπιπερώνουμε τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το ντρέσινκ
Βάζουμε στο μπλέντερ λάδι, ξύδι , κάστανα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Τέλος ρίχνουμε στην σαλάτα την μίση μυζήθρα και το μισό ντρέσινκ και ανακατεβούμε ελαφρός
Στήνουμε την σαλάτα προσθέτοντας την υπόλοιπη μυζήθρα και το υπόλοιπο ντρέσινκ.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso