Υλικά (για 4 άτομα)
2 καρδιές μαρουλιού
1/3 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
5 – 7 μανιτάρια σε φέτες
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
20 – 30 γρ. μαυροδάφνη
20 γρ. ελαιόλαδο
10 – 12 μπαλάκια «ΒΟΤΑΝΟΤΥΡΙ»
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τα μαρούλια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μας.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το λιωμένο σκόρδο, τα μανιτάρια και την πιπέρια, σβήνουμε με την μαυροδάφνη και αποσύρουμε από την φωτιά μέχρι να κρυώσουν τα υλικά μας.
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να μην τα μαράνουμε
Τα αφήνουμε στην άκρη για 5 με 10 λεπτά να ανταλλάξουν γεύσεις και αρώματα.
Στήνουμε τη σαλάτα μας σε πιάτο γαρνίρουμε με το βοτανοτύρι και αλατοπιπερώνουμε.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»