Υλικά για 4 -6 άτομα
Στεγνά υλικά 1,5 κούπα σιμιγδάλι χοντρό (μισό πακέτο)
2 κούπες αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπεϊκιν παουντερ
3 βανίλιες
Υγρά υλικά
5 αυγά
200γρ. γιαούρτι πρόβιο
Λιγότερη από μισή Κ.σ σόδα την οποία διαλύουμε στο μισό κεσεδάκι γιαούρτι.
Υλικά για το σιρόπι
5 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
Λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε τη γιαούρτι και τη διαλυμένη σόδα.
Ανακατεύουμε τα στεγνά με τα υγρά υλικά φτιάχνουμε ένα παχύρευστο μίγμα και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε για 40’ περίπου στους 200 βαθμούς αερόθερμο προθερμασμένο φούρνο
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα το βράζουμε για 10’. Όταν ψηθεί η σάμαλη την σιροπιάζουμε με την βοήθεια μιας κουτάλα ρίχνοντας ομοιόμορφα το σιρόπι στο γλυκό.
Ξαναβάζουμε το γλυκό φούρνο για 10 λεπτά.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»