Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό παπαρδέλες
4 0γρ. μανιτάρια πορτσίνι μουλιασμένα σε νερό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο
4 κ. σούπας καρύδι χοντροτριμμένο
1 κ. σούπας βούτυρο
4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
70γρ. κρασί λευκό
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα
1 κ. γλυκού μαντζουράνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το γούστο μας .
παράλληλα σε τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το χυμό τους.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα καρύδια τις παπαρδέλες και λίγο από το νερό που τις βράσαμε.Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα το βούτυρο τα μυρωδικά και καρυκεύουμε.
Τέλος ανακατεύουμε απαλά μέχρι να δέση το ζυμαρικό με τη σάλτσα και ρίχνουμε το τυρί.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»