Υλικά
½ κιλό πένες
200γρ. ψιλοκομμένες φουντίτσες από μπρόκολο ωμό
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
100γρ. τρυφερά φύλα από σπανάκι
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ αγγούρι ψιλοκομμένο
4-5 κ. σούπας ελαιόλαδο
10-15 σταγόνες λάδι τρούφας για κάθε πιάτο
Φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το γούστο μας . Παράλληλα σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν εκτός από το σπανάκι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που τα βράσαμε.
Ρίχνουμε( τα φρέσκα μυρωδικά) το σπανάκι καρυκεύουμε και όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά σερβίρουμε στο πιάτο.
Σε ένα άλλο τηγάνι ή gril ψήνουμε το μανούρι το κόβουμε σε τέταρτα και το τοποθετούμε πάνω στα ζυμαρικά, τέλος ρίχνουμε το λάδι τρούφας και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»