Υλικά για 4 άτομα
Μια μεγάλη μπαγκέτα
120 – 150 γρ. τόνο σε λάδι στραγγισμένο
40 γρ. φέτα σε κομματάκια
Μισή ντομάτα κομμένη καρέ
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. κάπαρη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από μισό λεμόνι
Μια σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε τη μπαγκέτα την ανοίγουμε στη μέση και την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Παράλληλα έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 2000 και τις ψήνουμε ελαφρώς. Όταν τις βγάλουμε και αφού ακόμα είναι ζεστές κόβουμε το σκόρδο στη μέση και το τρίβουμε πάνω στο ψωμί. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να ανταλλάξουν γεύσεις και αρώματα. Τέλος στήνουμε τις μπρουσκέτες και τις σερβίρουμε (όχι απαραίτητα αμέσως).
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»