Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
15 μικρούς ντάκους κομματιασμένους
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. ούζο
5-6κ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, και το σκόρδο μαζί με το ψάρι για 2-3.’ Στη συνέχεια σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε τα παξιμάδια, της ντομάτες,το μισό μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό. όταν πάρει μια καλή βράση το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το τελειώνουμε στο φούρνο ψήνοντας για 15’ -20’ στους 2000 αερόθερμο. τέλος στήνουμε σε πιάτα γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»