Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μπάμιες ψιλές, φρέσκες ή κατεψυγμένες.
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι από κρασί
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
3-4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες κονκασέ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο αρκετά και ρίχνουμε τις μπάμιες. Αφού τις σοτάρουμε καλά, ανακατεύουμε που και που με προσοχή για μην λιώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1’ ακόμη, στη συνέχεια σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και λίγο νερό. Τέλος αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30΄- 45.’
Σημ. : Εάν πρόκειται για φρέσκιες μπάμιες πριν τις μαγειρέψουμε καλό θα ήταν μέσα σε ένα σουρωτήρι να τις ραντίσουμε με λίγο ξύδι και να τις αλατίσουμε. Και αν υπάρχει δυνατότητα να μείνουν για μισή ώρα στον ήλιο
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»