Υλικά για 4 άτομα
Μισή μελιτζάνα
70 – 80γρ. φορμαέλα
10 ντοματίνια
1κ.γ. ζάχαρη καφέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την μελιτζάνα κατά μήκος σε 4 φέτες και αφού τις περάσουμε από δυνατό τηγάνι – grill που έχει ελαιόλαδο για να γραμμώσουν.
Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τις καλύπτουμε με φορμαέλα και αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για 7 – 9 λεπτά στους 180.
Σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ξύδι.
Όταν καραμελώσουν είναι έτοιμα και στο τέλος γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»