ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 πακέτο σπαγγέτι
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες καρέ
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε λωρίδες
4 κ. σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
15 – 20 φιλέτα αντζούγιες σε λάδι
4 – 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
150 – 200 γρ. φέτα κομμένη σε καρέ
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το γούστο μας. Παράλληλα σε τηγάνι με το ελαιόλαδο ζεσταίνουμε το σκόρδο, τις ελιές ,και την πιπεριά. Πριν αρχίσει να παίρνει χρώμα το σκόρδο σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τις ντομάτες, τις αντζούγιες και λίγο νερό από τα ζυμαρικά να βράση η σάλτσα μας για 3-5’. Τέλος ελέγχουμε το αλάτι και ρίχνουμε τα σουρωμένα μακαρόνια και την φέτα στο τηγάνι ανακατεύοντας απαλά να δέσουν όλα μαζί, ενώ τρίβουμε το πιπέρι.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»