Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Κρητική σαλάτα
2/6/2017

Υλικά για  4 άτομα
2 ντομάτες κομμένες σε χοντρό καρέ
½ αγγούρι με τη φλούδα κομμένο σε χοντρό καρέ 
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
½ πιπεριά πράσινη
1 σούπας κάπαρη
100 – 150 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
4 – 6 μικρούς ντάκους
4 -5 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι ημίχονδρο, ρίγανη

Εκτέλεση

Περνάμε την ώριμη ντομάτα από χονδρό τρίφτη, της προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και μουλιάζουμε εκεί τους ντάκους. Παράλληλα σε μια μπασίνα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί, τα ανακατεύουμε ελαφρός και τα αφήνουμε για 1 -2’ να ανταλλάξουν γεύσης και αρώματα. Τέλος στήνουμε τη σαλάτα βάζοντας πρώτα σε μια σαλατιέρα το περιεχόμενο της μπασίνας μετά τους ντάκους μαζί με τους χυμούς ντομάτας που απέμεναν και τελευταίο το τυρί.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso