Υλικά για 4 άτομα
2 ντομάτες κομμένες σε χοντρό καρέ
½ αγγούρι με τη φλούδα κομμένο σε χοντρό καρέ
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
½ πιπεριά πράσινη
1 σούπας κάπαρη
100 – 150 γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
4 – 6 μικρούς ντάκους
4 -5 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι ημίχονδρο, ρίγανη
Εκτέλεση
Περνάμε την ώριμη ντομάτα από χονδρό τρίφτη, της προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και μουλιάζουμε εκεί τους ντάκους. Παράλληλα σε μια μπασίνα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί, τα ανακατεύουμε ελαφρός και τα αφήνουμε για 1 -2’ να ανταλλάξουν γεύσης και αρώματα. Τέλος στήνουμε τη σαλάτα βάζοντας πρώτα σε μια σαλατιέρα το περιεχόμενο της μπασίνας μετά τους ντάκους μαζί με τους χυμούς ντομάτας που απέμεναν και τελευταίο το τυρί.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»