Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουνελάκι
5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3 κρεμμύδια Στα τέσσερα
2-3 σκελίδες λιωμένες σκόρδο
½ κιλό κρασί λευκό
Λίγο κύμινο
Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κουνελάκι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2-3’ ακόμη. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα μαζί με το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί, όταν πάρει καλή βράση το τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια γάστρα με καπάκι και του προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 – 2 ώρες.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»