Υλικά για 4 άτομα
4-5 κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
500γρ. ανθότυρο
100γρ. ελαιόλαδο
1 κ. σούπας σουσάμι
δυόσμο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το φύλο χρειαζόμαστε
Αλεύρι μαλακό
30γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε σε μια μπασίνα και τούς προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τα ανακατεύουμε απαλά και αρχίζουμε να τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ως εξής, πατάτα, ανθότυρο, (το έχουμε τρίψει με τα χέρια μας) κολοκυθάκι, μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.
Τέλος το σκεπάζουμε με ένα φύλο που φτάνουμε, χαράζουμε σε μερίδες αλείφουμε με ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο του.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»