Υλικά για 4-6 άτομα
500γρ. καταΐφι
250γρ. φιστίκι αιγίνης
100γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο
4 μπάλες παγωτό
Για το σιρόπι χρειαστήκαμε
750γρ. ζάχαρη
500γρ. νερό
¼ χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση
Ξάνουμε πολύ καλά το Καταΐφι. Το κόβουμε με ένα μαχαίρι και το χωρίζουμε στα δύο.
Μαλακώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε ελαφρώς στη φωτιά έτσι ώστε να μη λιώσει αλλά να γίνει παχύρρευστο.
Αλείφουμε ένα χαμηλό ταψί χωρίς να αφήνουμε κενά. Ανακατεύουμε τα 2/3 του κάθε καταϊφιού με το βούτυρο πολύ καλά.
Βάζουμε το ένα μέρος στο ταψί πιέζοντας πολύ καλά και συνεχίζουμε με το 1/3 το αβουτύρωτο.
Πιέζουμε πολύ καλά, σκορπίζουμε το φιστίκι σε όλη την επιφάνεια και το καλύπτουμε με το υπόλοιπο αβουτύρωτο κανταΐφι, πιέζουμε και καλύπτουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο.
Τέλος πιέζουμε πάρα πολύ καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε απ’ τον φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντάς το για 3 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με χλιαρό το σιρόπι το ζεστό καταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με φιστίκι συνοδεύοντας το με μια μπάλα παγωτό.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»