Υλικά για 4 άτομα
1 μελιτζάνα
1 κολοκυθάκι
πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
½ πατάτα
Λίγο μαϊντανό
4-5 κ. σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 3-4 ώριμες ντομάτες
150γρ. χαλούμι
Λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
1 πακέτο κανελόνια
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρό καρέ όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο να μαραθούν καλά, αποσύρουμε από τι φωτιά να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μαϊντανό το χαλούμι και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ταψί και προσθέτουμε το χυμό από τις ντομάτες μαζί με λίγο νερό (ίσα να σκεπάζονται τα κανελόνια) πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 1800 για 30’ περίπου
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»