Υλικά για 4 άτομα
4 φρέσκα καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
300γρ. πλιγούρι μουσκεμένο σε νερό για 20’
2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
4-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο δυόσμο
15-20 γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
1-2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
50γρ. ούζο
Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τις γαρίδες μαζί με το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι στύβοντας το με το χέρι μας, τα αφήνουμε να βράσουν για 5’ αρωματίζουμε με δυόσμο καρυκεύουμε και γεμίζουμε τα καλαμάρια κλείνοντας με οδοντογλυφίδες. συνεχίζουμε σοτάροντας τα καλαμάρια μαζί με τα κεφάλια γυρνώντας τα συχνά για 4-5’. Σβήνουμε με το ούζο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30’ στους 180-200. Για να κάνουμε τη σάλτσα χρησιμοποιούμε το τηγάνι που σοτάραμε τα καλαμάρια χωρίς να το έχουμε ξεπλύνει. Το βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και λίγο νερό, το βράζουμε ώσπου να γλασάρει η σάλτσα, σερβίρουμε αμέσως.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»