Υλικά για 4 άτομα
4 Φέτες γαλέο κομμένες στη μέση
1 μπρόκολο βρασμένο
3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο
40γρ. κρασί λευκό
1 κ. σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε λαδωμένο τηγάνι- grill ψήνουμε το ψάρι. Παράλληλα βράζουμε το μπρόκολο με λίγο αλάτι για λίγα λεπτά χωρίς να παραβράσει . βάζουμε την κριθαροκουλούρα σε νερό να μουλιάσει λίγο. Συνεχίζουμε με το τηγάνι που ψήσαμε το ψάρι χωρίς να το ξεπλύνουμε, το βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα και το χυμό από τα λεμόνια. Καρυκεύουμε και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα. Τέλος στήνουμε το πιάτο ρίχνοντας την περισσότερη σάλτσα στο παξιμάδι και προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»