Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό βίδες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-6 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μέτριο χταπόδι βρασμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 γρ. ούζο
2 κ. σούπας μέλι
1 ματσάκι ρόκα
Αλάτι
τσίλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το γούστο μας .
παράλληλα σε τηγάνι σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι το χταπόδι και το τσίλι για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με ούζο και λεμόνι προσθέτουμε το μέλι και τη ντομάτα αφήνοντας τη σάλτσα να βράση για 3-4 ‘
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις βίδες μαζί με λίγο από το νερό που τις βράσαμε.
Καρυκεύουμε και αφήνουμε να δέσουν τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα.
Τέλος προσθέτουμε τη ρόκα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»