Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών με Άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας, Αρ.Αδείας Α/22112

Μπακαλιάρος με ντάκο φρέσκια ντομάτα και άρωμα ούζου
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα               
1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
15 μικρούς ντάκους κομματιασμένους
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. ούζο
5-6κ.σούπας ελαιόλαδο                                                                               
Αλάτι,  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση      

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, και το σκόρδο μαζί με το ψάρι για 2-3.’ Στη συνέχεια σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε τα παξιμάδια, της ντομάτες,το μισό μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό. όταν πάρει μια καλή βράση το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και το τελειώνουμε στο φούρνο ψήνοντας για 15’ -20’ στους 2000  αερόθερμο.  τέλος στήνουμε σε πιάτα γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών
Μαιζώνος 121 και Πλατεία Γεωργίου
(κτήριο Πανταζή) 1ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube