Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό λιγκουΐνι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 κ. γλυκού σάλτσα πέστο (προαιρετικά)
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
½ κ. σούπας βούτυρο
4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες
50 γρ. ούζο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σπάμε στη μέση τα ζυμαρικά και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, πιπέρια και τις γαρίδες για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την ντομάτα, καρυκεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο νερό, ανάλογα με το πόσο θέλουμε να είναι βρασμένο το Λιγκουίνι .δευτερόλεπτα πριν αποσύρουμε από τι φωτιά προσθέτουμε ανακατεύοντας, το βούτυρο και την κρέμα, να δέσουν όλα μαζί. τέλος στο πιάτο προσθέτουμε το πέστο μαζί με Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»