Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Κοτόπουλο με αγριόριζο αρωματισμένο με Τεντούρα
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα από κοτόπουλο 3 μικρά πράσα
250γρ. γιαούρτι αγελαδινό
300γρ. άγριο ρύζι
40γρ. τεντούρα
30γρ. ελαιόλαδο
ΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα φιλέτα σε ελαιόλαδο για 8-10 λεπτά προσθέτουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί και σβήνουμε με τεντούρα.
Βάζουμε το γιαούρτι και αφού καρυκέψουμε το αφήνουμε να βράση για 3-5 λεπτά
Παράλληλα βράζουμε το αγριόριζο σε αλατισμένο νερό με αναλογία 1 μέρος αγριόριζο 2 μέρη νερό
Τέλος στήνουμε το πιάτο  προσθέτοντας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso