Υλικά για 4-6 άτομα
3 μεγάλες πατάτες βρασμένες
1 αυγό
3-5 κ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη γέμιση
250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 γρ. κρασί κόκκινο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ. γλυκού δυόσμο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε καλά τον κιμά σε ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο αλατοπιπερώνοντας . Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά αφού προσθέσουμε το δυόσμο. Παράλληλα σε μια μπασίνα βάζουμε τις πατάτες το αυγό λίγη φρυγανιά αλάτι, πιπέρι, και το δουλεύουμε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να σφίξη λίγο (μαλακό ζυμάρι). Περνούμε λίγο από το μίγμα που φτιάξαμε και το ανοίγουμε στο χέρι μας (πάχος σφολιάτας) προσθέτουμε μια κουταλιά κιμά και το κλείνουμε με άλλο ένα κομμάτι μίγμα πατάτας, το πανάρουμε με φρυγανιά και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»