Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Βίδες με χταπόδι, τσίλι, μέλι και τραγανά φύλλα ρόκας
2/6/2017

Υλικά για  4 άτομα

½ κιλό βίδες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-6 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μέτριο χταπόδι βρασμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 γρ. ούζο
2 κ. σούπας μέλι
1 ματσάκι ρόκα
Αλάτι
τσίλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με το γούστο μας .
παράλληλα σε τηγάνι σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι το χταπόδι και το τσίλι για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με  ούζο και λεμόνι προσθέτουμε το μέλι και τη ντομάτα αφήνοντας τη σάλτσα να βράση για 3-4 ‘
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις βίδες μαζί με λίγο από το νερό που τις βράσαμε.

Καρυκεύουμε και αφήνουμε να δέσουν τα ζυμαρικά  μαζί με τη σάλτσα.
Τέλος προσθέτουμε τη ρόκα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso