Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό αρνίσια σπάλα ξεκοκαλισμένη και ανοιγμένη για ρολό
2 μπόλιες αρνίσιες
300γρ. κριθαράκι
250γρ. ανθότυρο
2 αυγά
1 πιπέρια Φλωρίνης
30γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κρασί λευκό
3-4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
Κύμινο
Εκτέλεση
Στρώνουμε στον πάγκο μας της μπόλιες και από πάνω τη σπάλα την καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, κύμινο και προσθέτουμε την πιπέρια και το σκόρδο.
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το ανθότυρο με τα αυγό και λίγο αλάτι.
Γεμίζουμε τη σπάλα και την ρολάρουμε σφιχτά στερεώνοντας στο τέλος με οδοντογλυφίδες , ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, και κύμινο από πάνω, την βάζουμε σε μια γάστρα με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί.
Την ψήνουμε στους 190 για 2 1/2 ώρες περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
15’ πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος την ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και ελέγχουμε το αλάτι.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»