Υλικά για 4 άτομα
1κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
2κ. σούπας κολοκυθόσπορους
2-3κ. σούπας ελαιόλαδο
1κ. σούπας βούτυρο
1κ. σούπας ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)
40γρ. κρασί λευκό
2-3κ. σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την κολοκύθα.
Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε νερό μαζί με το ζωμό κοτόπουλου και καρυκεύουμε. Αφού βράσουν, μπλεντάρουμε τη σούπα με τον βασιλικό.
Σε ένα στεγνό – ζεστό τηγάνι καβουρδίζουμε τους κολοκυθόσπορους ελαφρώς.
Χτυπάμε την κρέμα ελαφρά. Στην συνέχεια γαρνίρουμε με αυτήν την σούπα, που έχουμε σερβίρει σε βαθύ πιάτο, και προσθέτουμε και τους κολοκυθόσπορους.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»