Υλικά για 4 άτομα
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φέτες μανούρι
Ακατέργαστο αλάτι Μεσολογγίου
Για το ντρέσσιγκ χρειαζόμαστε
2κ. γλυκού μουστάρδα
1κ.σουπας μέλι
60γρ. λευκό κρασί
60γρ. ελαιόλαδο
30γρ. ξύδι μπαλσάμικο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 μικρό ματσάκι βασιλικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ
Εκτέλεση
Στήνουμε τις ντομάτες στο πιάτο ανάποδα. ψήνουμε το μανούρι.
Βάζουμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινκ τα χτυπάμε καλά και το προσθέτουμε στην σαλάτα. Τέλος αλατίζουμε και τοποθετούμε πάνω στο μανούρι το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»