Υλικά για 4 άτομα
300γρ. ραδίκια άγρια βρασμένα
150γρ. μελίτυρο
3 – 5 ντάκους κριθαρένιους
8 – 12 βολβούς
40γρ. ελαιόλαδο
20γρ. ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ραδίκια και τα βράζουμε να κρατάνε σε αλατισμένο νερό. Τα στήνουμε σε πιάτο.
Βάζουμε σε μπασίνα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε 5 λεπτά ώστε να ανταλλάξουν γεύση και άρωμα. Μετά τα στήνουμε πάνω στα χόρτα.
Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»