Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Αλμυρές Τάρτες
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα

1 φύλλο κουρού
2 κολοκυθάκια
Μισό πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα αποφλοιωμένη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
8 – 10 αντζούγιες
120 γρ. ανθότυρο
4 – 5 μανιτάρια
30 γρ. λευκό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι πράσινο αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σε 4 κομμάτια και το γυρίζουμε περιμετρικά ώστε να σχηματιστεί «τοίχος».
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε κολοκυθάκια, πράσο, κρεμμυδάκια, ντομάτα και μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο  μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αλατοπιπερώνουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις τάρτες. Τέλος γαρνίρουμε με ανθότυρο και φιλέτα αντζούγιας και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για περίπου 15 λεπτά(μέχρι να ροδίσει το τυρί).

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»

Δείτε και αυτό!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso