Νευρομυϊκό Μασάζ-Nευρομυϊκές τεχνικές μασάζ

Το Νευρομυϊκό Μασάζ είναι ένα είδος θεραπευτικού μασάζ, το οποίο χρησιμοποιώντας ανατολικές και δυτικές προσεγγίσεις στην τεχνοτροπία του. Είναι αποτέλεσμα πολυετών επιστημονικών ερευνών και αντιστοιχεί σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία εστιάζεται στη ρίζα του κάθε προβλήματος και το αντιμετωπίζει με πρακτικές που εναρμονίζονται στη φυσιολογία του ανθρώπινου νευρομυϊκού συστήματος.

To νευρομυϊκό αντιμετωπίζει και βοηθά μυοσκελετικούς πόνους, όπως ισχιαλγία, οσφυαλγία, σκολίωση, αυχενικό σύνδρομο, πονοκεφάλους, τενοντίτιδες κ.α. Απαλλάσσει το σώμα από μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότησης που δημιουργούν πόνο, επαναφέρει τη φυσιολογική στάση του σώματος, την ελαστικότητα και την ευλυγισία στους μυς και τις αρθρώσεις. Ενδυναμώνει μυϊκά την προβληματική περιοχή και βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα δομής του σώματος και στις παθολογίες που προέρχονται από τις μηχανικές ανισορροπίες. Χρησιμοποιούνται τα δάκτυλα, οι παλάμες, ο βραχίονας και μερικές φορές ο αγκώνας. Στις τεχνικές περιλαμβάνονται ζυμώματα, πιασίματα, τριψίματα και απαλά χτυπήματα των ιστών.

Στο ταχύρυθμο πρόγραμμα της της σχολής  CARIERRA Πάτρας,  διδάσκονται οι τεχνικές μασάζ που βοηθούν να αυξηθεί το αίμα και η λεμφατική ροή, μειώνοντας την πίεση πόνου και απελευθέρωσης που παγιδεύεται στα νεύρα. Οι νευρομυϊκές τεχνικές μασάζ θεωρούνται επίσης ιδανικές για να απελευθερώσουν τα σημεία ώθησης που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους πονοκέφαλους και τον πόνο στον ώμο σας.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης του σεμινάριου.