Υλικά για 4 άτομα
4 αχλάδια
150γρ. τεντούρα
50γρ.κρασι κόκκινο
100γρ. νερό
1 – 2 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
2 κ. σούπας
150γρ. κρέμα τυριού
1 ξύλο κανέλα
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να χαλάσουμε τις ουρές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την τεντούρα, το νερό, το κρασί, το ξύλο κανέλας και προσθέτουμε την ζάχαρη.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (για μισή ώρα περίπου). Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυριού .
Τέλος στήνουμε το πιάτο βάζοντας μια στρώση κρέμας στο κέντρο του πιάτου και τοποθετούμε πάνω τα αχλάδια, γαρνίρουμε με το ξύλο κανέλας και μια φέτα λεμόνι.
Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»