Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Σαλάτα με ραδίκια και μελίτυρο
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα
300γρ. ραδίκια άγρια βρασμένα
150γρ. μελίτυρο
3 – 5 ντάκους κριθαρένιους
8 – 12 βολβούς
40γρ. ελαιόλαδο
20γρ. ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα ραδίκια και τα βράζουμε να κρατάνε σε αλατισμένο νερό. Τα στήνουμε σε πιάτο.
Βάζουμε σε μπασίνα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε 5 λεπτά ώστε να ανταλλάξουν γεύση και άρωμα. Μετά τα στήνουμε πάνω στα χόρτα.
Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso