Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Ονειρεύεστε… «Carierra» στην τέχνη της γαστρονομίας ; – Τότε σπουδάστε στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Carierra δίπλα στους καλύτερους !
2/10/2020

Για όποιον σκέφτεται να ασχοληθεί με την τέχνη της γαστρονομίας και θέλει να εργαστεί σε μεγάλες κουζίνες διαθέτοντας στην «φαρέτρα» του δυνατά όπλα γνώσης και εκπαίδευσης τότε η επιλογή είναι μία: Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Carierra!

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα μέσα από ολιγομελή τμήματα να εκπαιδευτούν στην μαγειρική έχοντας στο πλευρό τους καταξιωμένους μάγειρες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μεταδώσουν την γνώση τους.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει στο: Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Carierra την εκπαίδευση των σπουδαστών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της γαστρονομίας διαθέτοντας εμπειρία αλλά και πολλές διακρίσεις στον χώρο.

Μιλώντας στο flashstars.gr εξήγησαν τους λόγους που κάποιος επιλέγοντας το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Carierra έχει εξασφαλίσει γνώση αλλά και εμπειρία που σε συνδυασμό με την σκληρή εργασία θα τον οδηγήσουν
στην επιτυχία.

Στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών CARIERRA ποιες οι προτεραιότητες σας σε ότι αφορά την διδασκαλία της μαγειρικής;

Να πάρουν οι μαθητές βασικές αρχές ελληνικής γαστρονομίας και μαγειρικής Παιδείας. Εγώ προσωπικά δίνω ιδιαίτερη σημασία στον σωστό επαγγελματισμό

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η φαντασία και η συνεχής ενημέρωση σε ότι αφορά την εξέλιξη της γαστρονομίας;

Είναι καθήκον και υποχρέωση η ενημέρωση στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη για νέες τάσεις και για νέες πρώτες ύλες για όλους τους μαγείρους που σέβονται τον εαυτό τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με την φαντασία του, τις φιλοδοξίες του, και την επιμονή του θα φτάσει σίγουρα στο επίπεδο που του αξίζει

Δινεται καθοδήγηση στους σπουδαστές για τις επαγγελματικές τους επιλογές μετά το πέρας των σποδών τους;

Για πάντα θα είμαι ο καθηγητής τους και θα είναι οι μαθητές μου!  Είμαι στο πλευρό τους όταν μου το ζητήσουν με οποιαδήποτε μορφή και με μεγάλη χαρά

***  Απόφοιτος Μαγειρικής του ΙΕΚ Ξυνή. Έχει πολυετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης και του catering, με εκπομπή μαγειρικής στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό PATRAS TV με την ονομασία «Ο Αλάτης και ο Πιπέρης», όπου κατά καιρούς, είχε καλεσμένους φημισμένους μάγειρες. Είναι Executive Chef του Ομίλου Airotel, στο Achaia Beach (4 αστέρια) & Patras Smart Hotel (3 αστέρια).

 


Θέλουμε να μας ενημερώσετε τι διαφορετικό προσφέρει το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών CARIERRA στην μάθηση της μαγειρικής.

Ότι τα τμήματα είναι ολιγομελή και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές ο καθένας ξεχωριστά να έχει ποσοτικό και ποιοτικό χρόνο με τους καθηγητές του.

Ποια είναι τα «συστατικά» που κάνουν έναν μάγειρα επιτυχημένο;

Όρεξη, ενδιαφέρον, φαντασία και αγάπη.

Γιατί τελικά να επιλέξει κάποιος που ονειρεύεται να γίνει σεφ το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών CARIERRA;

Γιατί όπως προείπα, παρέχει εξατομικευμένη εκπαίδευση και έχουμε την δυνατότητα να βοηθήσουμε τους μαθητές όταν τελειώσουν.

***Απόφοιτος της σχολής Lemonde. Ιδιοκτήτης του αρτοποιείου “Ψωμί ΨωμΆκη”. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως Chef στα ξενοδοχεία Acroterra Rosa Hotel & Spa (5 αστέρια) στη Σαντορίνη, Skiathos Princess (5 αστέρια) στη Σκιάθο, Louis Creta Princess Aquapark & Spa (4 αστέρια) στην Κρήτη και στο Eagle Brae στη Σκωτία.

 


Ποια είναι τα «συστατικά» που κάνουν έναν ζαχαροπλάστη επιτυχημένο;

Τα κύρια συστατικά που κάνουν έναν ζαχαροπλάστη επιτυχημένο είναι οι σωστές βάσεις. Είναι το κυριότερο…. Πρέπει να κυριαρχεί στις βασικές γνώσεις…. Η τεχνική, η σωστή αντίληψη των τεχνικών και η αφομοίωσή τους, η δια βίου  εκπαίδευση, η κατανόηση των υλικών των συνταγών ,η αισθητική, είναι πολύ βασικά στοιχεία σε έναν ζαχαροπλάστη ή σε κάποιον -α που θέλει να ασχοληθεί με την ζαχαροπλαστική….

Εσείς τι διαφορετικό μπορείτε να προσφέρετε στους μαθητές σας;

Αυτό που μπορώ να προσφέρω  στους σπουδαστές είναι η φιλοσοφία μου για την ζαχαροπλαστική….η αγάπη και ο σεβασμός για τα υλικά ,να αγαπήσουν την τέχνη αυτή, να τους μεταφέρω την εμπειρία μου στο ζαχαροπλαστείο, τις συνταγές, την γνώση των υλικών…. Αυτά είναι βασικά στοιχεία στην δική μου κοσμοθεωρία της ζαχαροπλαστικής……

Είναι εύκολη η επαγγελματική αποκατάσταση για κάποιον που έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του ?

Η αποκατάσταση δεν είναι ποτέ εύκολη ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο…. Όμως με την προσήλωση, το διάβασμα, την πρακτική άσκηση σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της διασύνδεσης της σχολής με την πραγματική αγορά εργασίας δίνουν στον σπουδαστή ή την σπουδάστρια  ένα συγκριτικό πλεονέκτημα…. Στο χέρι τους είναι λοιπόν να το εκμεταλλευτούν!

***  Ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Desserts by Lazaros Politis. Διακεκριμένος με την 1η θέση στον ημιτελικό που διοργάνωσε η Γαλλική πρεσβεία της Ελλάδας για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ, ο οποίος έλαβε χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών. Επίσης, κατέχει και 4ο πανελλήνιο βραβείο στο Διαγωνισμό στον διαγωνισμό “L Éclair Grec” με θέμα το καλύτερο ελληνικό εκλέρ, που διοργάνωσε η Γαλλική πρεσβεία της Ελλάδας.

Πηγή:  https://flashstars.gr/


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso