Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Σαλάτα σε φωλιά παρμεζάνας
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα

150 – 180γρ. παρμεζάνα
70γρ. σπανάκι
70γρ. ρόκα
Μισή ντομάτα
150γρ. ανθότυρο

Για το ντρέσινκ χρειαζόμαστε

3 μέρη ελαιόλαδο
1 μέρος ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι αντικολλητικό στεγνό και καυτό ρίχνουμε μια στρώση τριμμένη  παρμεζάνα regianno, όταν δούμε πως παίρνει χρώμα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε στον πάγκο μας ανάποδα  ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε πάνω του την παρμεζάνα πιέζοντας τη ελαφρά με τα χέρια μας να πάρει την φόρμα του και ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ρίχνοντας τα σε μια μπασίνα μαζί με το ανθότυρο και το ντρέσινκ.
 τέλος ανακατεύουμε απαλά να ανταλλάξουν αρώματα και γεύσης και γεμίζουμε  τη φώλια

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso