Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Μελιτζάνες με φορμαέλα
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα
Μισή μελιτζάνα
70 – 80γρ. φορμαέλα
10 ντοματίνια
1κ.γ. ζάχαρη καφέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Εκτέλεση

Κόβουμε την μελιτζάνα κατά μήκος σε 4 φέτες και αφού τις περάσουμε από δυνατό τηγάνι – grill  που έχει ελαιόλαδο για να γραμμώσουν.

Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι και τις καλύπτουμε με φορμαέλα και αφήνουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για 7 – 9 λεπτά στους 180.

Σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, προσθέτουμε τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ξύδι.

Όταν καραμελώσουν είναι έτοιμα και στο τέλος γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso