Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Κοτόπιτα με σπανάκι και γκαράμ μασάλα
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα

½ κιλό κιμά κοτόπουλο
1 κολοκύθι μέτριο τριμμένο
1 καρότο μέτριο τριμμένο
½ κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
300γρ. σπανάκι
2 αυγά
50-80γρ. κρέμα γάλακτος
50γρ. ελαιόλαδο
8-10 φύλα κρούστας
2κ. σούπας Παπαρουνόσπορος
Γκαράμ μασάλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Όταν μαραθούν, «σβήνουμε» με το κρασί. Καρυκεύουμε και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο ώστε να κρυώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Παράλληλα στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί και τα βουτυρώνουμε σχολαστικά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα, κλείνουμε με τα γύρω φύλα και στρώνουμε και επιπλέον φύλα ώστε η πίτα να σκεπαστεί καλά.

Τέλος για να πετύχουμε πιο όμορφη εμφάνιση και η πίτα να είναι πιο τραγανή, κόβουμε με τα χέρια χοντρά κομμάτια φύλου και τα ρίχνουμε από πάνω. Τελειώνοντας τα ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso