Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Σαλάτα ρόκα παρμεζάνα
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα

1 ματσάκι ρόκα

2-3 κ. σ. φλέικς παρμεζανας

4-5 λιαστες ντοματες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1κ.γ. μέλι

1 κ.σ. σουσάμι

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση 

Για να δέσει η σάλτσα του ντρέσινγκ πρέπει να βάλουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και να τα ανακατέψουμε καλά για μερικά δευτερόλεπτα.

Σε μια μπασίνα βάζουμε τη ρόκα πλυμένη και χοντροκομμένη, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα, τη μισή λιαστή και λίγο από το ντρέσινγκ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά. Στήνουμε σε πιάτο ρηχό και προσθέτουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και τη λιαστή. Τέλος προσθέτουμε ντρέσινγκ ανάλογα με το γούστο μας.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso