Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Πλήθος κόσμου στο κέντρο της Πάτρας και «Τέχνες στο δρόμο»
13/3/2013

Έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα επικράτησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το μεσημέρι στο κέντρο της Πάτρας όπου ξετυλίχτηκαν οι «Τέχνες στο δρόμο», ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ανοιχτών δράσεων  που είχε ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» προθερμαίνοντας το κλίμα και ανεβάζοντας το θερμόμετρο για τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου.

Mπορεί την Παρασκευή ο καιρός να τα μούσκεψε ακυρώνοντας τις προγραμματισμένες δράσεις, αλλά το Σάββατο η Πάτρα φόρεσε τα γιορτινά της για να υποδεχτεί την κορύφωση του κεφιού του τελευταίου διημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού 2013. Οι κεντρικοί δρόμοι έσφυζαν από ζωή και παρά τα τερτίπια του καιρού και την παράταση του ύπνου των ξενύχτηδων από την διασκέδαση της νύχτας της Παρασκευής, πλήθος  Πατρινών  και επισκεπτών  έκανε  την ξέγνοιαστη βόλτα του  και είχε  απρόοπτες συναντήσεις με μεταμφιεσμένους και ομάδες καρναβαλιστών που πεζοί επιφύλαξαν κεφάτα δρώμενα φτιάχνοντας την απαραίτητη  καρναβαλική ατμόσφαιρα.

Το ενδιαφέρον του κόσμου προκάλεσαν στους πεζόδρομους Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης  το BodyPainting από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Carierra  Πάτρας, το Θέατρο Δρόμουαπό την Ομάδα X- Saltibagos«Δαμάζοντας το Θηρίο/Ο Υπεριπλανώμενος» με τη χιουμοριστική και περιπαιχτική του διάθεση, η Άλλη Εποχή με Τζαζ και Μιούζικαλ  από την ομάδα χορού Ίχνος’, το Λερναίο Octopus από την Ομάδα Χορού Quatro Κούνα, το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα  «Ελάτε να χορέψουμε»  από τα Μουσικά Εκπαιδευτήρια Θεοδώρου και οι χοροί Zumbaκαι Latinαπό τους Αθλητικούς Συλλόγους  Αστραπή-Έκρηξη και το studio χορού Jazzdance. Το δικό της χαρούμενο μουσικό αποτύπωμα άφησε στους κεντρικούς δρόμους ακολουθώντας  μια εκτεταμένη διαδρομή η Φιλαρμονική της Ζακύνθου παιανίζοντας αποκριάτικους ρυθμούς και τραγούδια.

Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα σε μεγάλη έκταση με δημιουργικές καλλιτεχνικές εστίες που  έβαζαν  καρναβαλικές πινελιές και έφτιαχναν τη διάθεση των περαστικών.

Άρωμα Καρναβαλιού και πολλή χορευτική  μουσική από τα καφέ της Πάτρας ολοκλήρωσαν τη γενικευμένη αίσθηση γιορτής, ενώ το Καρναβαλικό Κέντρο συνέχισε να υποδέχεται το πλήθος των επισκεπτών που μόλις αποβιβαζόταν στο σταθμό του ΚΤΕΛ έκανε την βόλτα του προμηθευόμενο αναμνηστικά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Πηγή; http://www.carnivalpatras.gr


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso