Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Κουνελάκι Ασπρογιάχνι
2/6/2017

Υλικά για 4-6 άτομα
1 κουνελάκι
5-6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3 κρεμμύδια Στα τέσσερα
2-3 σκελίδες  λιωμένες  σκόρδο
½ κιλό κρασί λευκό
Λίγο κύμινο
Λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο  πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κουνελάκι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο το κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 2-3’ ακόμη. Ρίχνουμε τα καρυκεύματα μαζί με το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί, όταν πάρει καλή βράση το τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια γάστρα με καπάκι και του προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 – 2 ώρες.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso