Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Κοτολέτες Αρνιού με κρούστα μυρωδικών και βούτυρο κατσικίσιου τυριού
2/6/2017

Υλικά για  4 άτομα

1,5 κιλό αρνίσιο καρέ
2 κ. σούπας μουστάρδα
2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
10 μικρές πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
Αλάτι , φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

100 γρ. φρέσκο μαλακό κατσικίσιο τυρί
 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό μαλακωμένο

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε την μουστάρδα, το δεντρολίβανο , το αλάτι , το πιπέρι και με τη Βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές σχηματίζοντας μια λεπτή στρώση από το μείγμα που φτιάξαμε. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα στους 1800 προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες κομμένες κυδωνάτες και ελέγχουμε αν χεριάζετε να συμπληρώσουμε νερό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30΄. Παράλληλα ετοιμάζουμε το βούτυρο κατσικίσιου τυριού ανακατεύοντας, το βούτυρο μαζί με το τυρί και τη βοήθεια ενός πιρουνιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια περνάμε το βούτυρο από λεπτή μεταλλική σήτα για να απομακρυνθούν τυχόν σκληρά κομμάτια τυριού και μετά, με διάφανη μεμβράνη σχηματίζουμε ένα ¨λουκάνικο¨. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί μέχρι να το χρειαστούμε. Σερβίρουμε το αρνί καυτό γαρνίροντας με λεπτές ροδέλες από το βούτυρο.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso