Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με Άδεια Λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας, ΦΕΚ 3172/22-6-22, Αρ.Πρωτ. 72774/Κ6/14-06-22

Πιταράκια με μυζήθρα, μέλι , κανέλα και μαύρο σουσάμι
2/6/2017

Υλικά για 4-6 άτομα
200-250 φύλο κρούστας
400γρ. μυζήθρα
1 αυγό
2-3 κ. σούπας μέλι
μαύρο σουσάμι
Κανέλα τριμμένη
Για το τηγάνισμα χρειαστήκαμε ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Κόβουμε το φύλο σε λωρίδες και τις γεμίζουμε με την μυζήθρα. Έπειτα τις διπλώνουμε σε τρίγωνα και στο τελείωμα του φύλου αλείφουμε με χτυπημένο αυγό έτσι ώστε να κλείσει το φύλο.
Σε ένα κατσαρολάκι αραιώνουμε το μέλι με λίγο νερό και το ζεσταίνουμε.
Τηγανίζουμε τα πιταράκια σε σπορέλαιο σε μεσαία φωτιά. Μόλις πάρουν το χρώμα που θέλουμε τα βγάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε μέλι, προσθέτουμε λίγη μυζήθρα και τα πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και κανέλα.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Κέντρο Διά Βίου Μάθησης
Κανακάρη 101Β, εντός στοάς
(κτίριο Χαλατσοπούλου) 2ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube    youtube
iso