Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών με Άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας, Αρ.Αδείας Α/22112

Σαλάτα Χειμωνιάτικη
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα
100γρ. ρόκα
100γρ. σπανάκι
80γρ. μυζήθρα ανάλατη
5 – 6 καρύδια χοντροκομμένα
3 -4 μανιτάρια Πλευρώτους ψημένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ντρέσσιγκ χρειαστήκαμε
3κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με τα καρύδια και τα μανιτάρια.  
Αφού αλατοπιπερώνουμε τα αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε το ντρέσινκ
Βάζουμε στο μπλέντερ λάδι, ξύδι , κάστανα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Τέλος ρίχνουμε στην σαλάτα την μίση μυζήθρα και το μισό ντρέσινκ και ανακατεβούμε ελαφρός
Στήνουμε την σαλάτα προσθέτοντας την υπόλοιπη μυζήθρα και το υπόλοιπο ντρέσινκ.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών
Μαιζώνος 121 και Πλατεία Γεωργίου
(κτήριο Πανταζή) 1ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube