Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών με Άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας, Αρ.Αδείας Α/22112

Ριζότο με άγρια μανιτάρια πορτσίνι και προσούτο
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα
400γρ. ρύζι αρμπόριο(για ριζότο)
½ Κρεμμύδι ξερό
8κ. σούπας ελαιόλαδο
2κ. σούπας βούτυρο
20γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα μουλιασμένα σε νερό για 15’
2-3 κ. σούπας ζωμό κοτόπουλο
50 γρ. κρασί λευκό
8 φέτες Προσούτο
Αλάτι,  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε  σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί. στη συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια με το ζωμό τους, προσθέτουμε το μισό νερό που χρειαζόμαστε  και το ζωμό από το κοτόπουλου. καρυκεύουμε ανακατεύοντας  συχνά  και προσθέτοντας νερό σίγα σίγα.  όταν φτάσουμε στο επιθυμητό βράσιμο προσθέτουμε  το βούτυρο. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με Προσούτο και φρέσκο βασιλικό.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών
Μαιζώνος 121 και Πλατεία Γεωργίου
(κτήριο Πανταζή) 1ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube