Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών με Άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας, Αρ.Αδείας Α/22112

Παραδοσιακή σάμαλη με παγωτό
2/6/2017

Υλικά για 4 -6 άτομα
Στεγνά υλικά 1,5 κούπα σιμιγδάλι χοντρό (μισό πακέτο)
2 κούπες αλεύρι μαλακό
1 φακελάκι μπεϊκιν παουντερ
3 βανίλιες
Υγρά υλικά
5 αυγά
200γρ.  γιαούρτι πρόβιο
Λιγότερη από μισή Κ.σ σόδα την οποία διαλύουμε στο μισό κεσεδάκι γιαούρτι.

Υλικά για το σιρόπι
5 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
Λίγο λεμόνι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά  χτυπάμε τα αυγά  ρίχνουμε τη  γιαούρτι και τη διαλυμένη σόδα.
Ανακατεύουμε τα στεγνά με τα υγρά υλικά φτιάχνουμε ένα παχύρευστο μίγμα και το  ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε για 40’ περίπου στους 200 βαθμούς  αερόθερμο προθερμασμένο φούρνο

Εκτέλεση για το σιρόπι
Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα το βράζουμε για 10’. Όταν ψηθεί η σάμαλη την σιροπιάζουμε με την βοήθεια μιας  κουτάλα ρίχνοντας ομοιόμορφα το σιρόπι στο γλυκό.
Ξαναβάζουμε το γλυκό φούρνο για 10 λεπτά.

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών
Μαιζώνος 121 και Πλατεία Γεωργίου
(κτήριο Πανταζή) 1ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube