Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών με Άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας, Αρ.Αδείας Α/22112

Κολοκυθομπούρεκο Χανιώτικο
2/6/2017

Υλικά για 4 άτομα
4-5  κολοκυθάκια
4 μέτριες πατάτες
500γρ. ανθότυρο
100γρ. ελαιόλαδο
1 κ. σούπας σουσάμι
δυόσμο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το φύλο χρειαζόμαστε
Αλεύρι μαλακό
30γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε σε μια μπασίνα και τούς προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τα ανακατεύουμε απαλά και αρχίζουμε να τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ως εξής, πατάτα, ανθότυρο,  (το έχουμε τρίψει με τα χέρια μας) κολοκυθάκι, μέχρι να τελειώσουν όλα μας τα υλικά.
Τέλος το σκεπάζουμε με ένα φύλο που φτάνουμε, χαράζουμε σε μερίδες αλείφουμε με ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο του.

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών
Μαιζώνος 121 και Πλατεία Γεωργίου
(κτήριο Πανταζή) 1ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube