Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών με Άδεια λειτουργίας από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. του Υπουργείου Παιδείας, Αρ.Αδείας Α/22112

Γαλακτομπούρεκο με καταϊφι
2/6/2017

Υλικά για  6-8 άτομα
2 φύλα κρούστας
250γρ. καταΐφι
1000γρ. γάλα
180-200γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
170γρ.βουτυρο αγελαδινό ανάλατο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
180γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι χρειαζόμαστε
330γρ. νερό
660γρ. ζάχαρη
1 φλούδα από πορτοκαλί

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά  ώστε να δέσει ελαφρά  και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’ακόμα.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά και το χυμό πορτοκαλί και 70γρ. βούτυρο
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα φύλα. Στην συνέχεια αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί
Παράλληλα ξεμπερδεύουμε το καταΐφι , το βουτυρώνουμε καλά και το τοποθετούμε πάνω στην κρέμα πιέζοντας ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 45’
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για 10’ και αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να κρυώσει. Όταν ψηθεί το γαλακτομπούρεκο το σιροπιάζουμε με την βοήθεια μιας κουτάλας περιχύνοντας ομοιόμορφα.

1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

 

Μία συνταγή από τον καθηγητή του τμήματος μαγειρικής της Carierra Πάτρας «Νίκο Μέρμελα»


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Carierra Πάτρας
Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών
Μαιζώνος 121 και Πλατεία Γεωργίου
(κτήριο Πανταζή) 1ος Όροφος
Πάτρα 26221
Τηλ: 2610-622633, Fax: 2610-622395
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ
facebook    pinterest    youtube